2013. április 9., kedd

Reneszánsz Lakoma

A Reneszánsz Lakoma március 14-én került megrendezésre a Mádly Iván Szakképző iskola épületében. Ketten voltunk felelősek a ZK-ás zsonglőr szekcióért azzal az osztálytársammal, akivel a napi tesi keretén belül is együtt dolgoztunk.  Egyik iskolatársunk - akivel jóban vagyunk - odajött hozzánk a program kezdetén, hogy segíteni szeretne nekünk és hogy adjunk neki feladatot, mi pedig nem mondtunk neki nemet. Azt a feladatot kapta, hogy figyeljen a cuccainkra, hogy ne keveredjenek el a nagy forgatagban.
Egyébként a lakoma arról szolt, hogy a különböző iskolák diákjaiként bemutatjuk egymásnak, hogy milyen különlegességeket csinálunk a szabad-, vagy iskolai időben. Ez a süti árulástól kezdve, az artistákon át, a szakácsosokon és a pincéreken keresztül, akik megfőzték és felszolgálták az ebédet kiterjedt a sarki zenélésre is, de volt itt jóslás, társasjátékozás és természetesen zsonglőrködés.
A rendszer úgy nézet ki, hogy van egy fizetési eszköz az ÖKI volt, ami csak a rendezvényen használható valuta. A nap kezdetén, minden ÖKILAND polgár a regisztrációja után átvehette a 200 ÖKI értékű alaptőkéjét. Ha valaki csinált valamilyen iteraktiv standot - mind például mi - azért tudtunk fizetséget kérni. Volt, aki szörpöt árult ÖKIért, vagy éppen esernyőt lehetett kölcsönözni. A lezárása ennek az egész rendezvénynek az az ebéd volt - maga a lakoma - és utána ki kelet csekkolni, ami abból ált hogy ami nálad volt KP (ÖKIben) azt a saját bankszámládra be kellett fizetni, ami a következő rendezvényig kamatozik, ami majd tavasszal lesz. Ez egy virtuális bankszámla, amit profi informatikusok csináltak, ráadásul otthonról végig tudod követni, hogy jelen pillanatban hány ÖKId van bent a bankban. Mi elég sokat kerestünk a nap folyamán, több, mint 1000 ÖKI-t tudtunk befizetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése